Ga naar hoofdinhoud

Eerste hengsten verlaten KWPN verrichtingsonderzoek

© Jacquelien van Tartwijk / Paardenkrant-horses.nl

Het voorjaarsverrichtingsonderzoek is inmiddels in zijn vijfde week. Afgelopen dinsdag en woensdag werden de hengsten beoordeeld door de spring- en dressuurcommissie. Een aantal hengsten werden doorverwezen naar het najaarsonderzoek en voor een aantal is het onderzoek definitief beëindigd.

Aansluitend aan de beoordelingen zijn er door beide commissies gesprekken met de eigenaren gevoerd over de progressie van de hengsten en de vooruitzichten. Voor een aantal hengsten is het onderzoek beëindigd omdat hun natuurlijke aanleg niet aan de verwachtingen voldeed. Daarnaast zijn er een aantal hengsten doorverwezen naar het najaarsonderzoek. Dit omdat er enerzijds hengsten fysiek nog niet sterk genoeg zijn of met lichte ongemakken kampten die een te grote trainingsachterstand opleveren. Vanwege een ongeval heeft cat.nr. 14 Denzel van ’t Meulenhof x Farmer x Calvaro Z al eerder het onderzoekscentrum verlaten. Deze hengst kan in het najaar opnieuw instromen.

Doorverwezen hengsten:

23    Falaise de Muze x Carinjo x Indorado
25    Kannan x Chin Chin x Nabab de Reve
27    Kannan x Emilion x Indorado
40    Apache x Rousseau x Farrington
53    Johnson x Kennedy x Farrington
57    Winningmood x Oscar x Adonius

Onderzoek beëindigd voor:

9     Catoki x Landor S x Carolus I
18   E-Star x Cardento x Silverstone
28  Q. Breitling LS x Zapateado x Quo Vadis

Aanstaande dinsdag 19 april om 8 uur is de springcommissie weer in Ermelo. Volgende week woensdag 20 april wordt om 8 uur begonnen met de beoordeling in het aangespannen werk van de enige deelnemende Gelderse hengst, Wynton x Cabochon x Goudsmid. Aansluitend volgt er weer een beoordeling van de dressuurhengsten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook