Ga naar hoofdinhoud

Eerste veulen KWPN-multikampioen Jameson RS2 geboren

Primewood (v. Jameson RS2) Privefoto Facebook

'Primewood' heet het eerst geboren veulen van KWPN-multikampioen Jameson RS2 (Blue Hors Zack x Negro x Krack C). Het merrieveulen werd op 7 januari geboren in Swifterbant in de stallen van Tarpania van Ab de Lange. De Lange fokte haar uit de WK-merrie Tarpania Hollywood (Fürst Romancier x Johnson).

“Een dag voor in de boeken”, schrijft RS2 Dressage vanmorgen op hun Facebook-pagina. “7 Januari 2020 werd in Swifterbant in de stallen van Tarpania, het ALLEREERSTE veulen van Jameson RS2 geboren!!” De als embryo aangeschafte Jameson RS2 maakte de dromen van RS2 Dressage Center helemaal waar. Hij groeide hij uit tot KWPN-multikampioen: kampioen van de KWPN Hengstenkeuring, winnaar van de Pavo Cup voor vierjarigen en winnaar van de Hengstencompetitie klasse L. In 2019 kwamen daar nog een achtste plek op het WK Jonge Paarden en een derde plek in de Pavo Cup bij.

WK merrie

Moeder Tarpania Hollywood nam als vijfjarige deel aan het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Onder Marije van Kersbergen is Hollywood momenteel in het ZZ-Zwaar actief.

Eerste dekseizoen

Jameson doorliep het KWPN-najaarsverrichtingsonderzoek van 2018 en werd ingeschreven met 90 punten. 2019 was zijn eerste dekseizoen. Robin van Lierop vertelde vorig jaar aan Horses: “Richting het einde van dit seizoen kunnen we denk ik wel stellen dat er volgend jaar een mooi aantal nakomelingen verwacht gaat worden. Met zijn allure en basisgangen is hij wat ons betreft een echt vaderpaard. In onze eigen fokkerij hebben we nog nooit zó’n zet gemaakt en van te voren niet durven dromen dat dit traject zo succesvol zou verlopen. Al komt er volgend jaar maar één van de veulens in de buurt van Jameson, dan zijn we heel tevreden.” RS2 Dressage verwacht dit jaar zelf veertien veulens van hun hengst.

Bron Facebook/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook