Ga naar hoofdinhoud

Eibert-zoon Sjerk naar hoogste ABFP-score

Vijftien Friese paarden sloten vorige week de ABFP-test (aanleg en bruikbaarheids test Friese paarden) af in Warga. Daarvan werden er vier aangeboden voor stamboekopname en eventueel sterverklaring. Als beste kwam de vierjarige Sjerk van het Schoone Loo (v. Eibert) uit de bus. Hij werd nadien ster verklaard.

De hengst scoorde maar liefst 84,5 punten onder het zadel. Achten kreeg hij voor de galop en aanleg als rijpaard. Aangespannen kwam de hengst op 72,5 punten uit. De aanleg als tuigpaard leverde hem een vijf op. Ster met een tweede premie werd de driejarige merrie Ursala van de Noeste Hoeve (v. Dries). Zij sloot de ABFP-test af met 75 punten onder het zadel en 74 aangespannen. Veulenboekmerrie Viola van de Benninger (v. Dries) legde een goede test af. De driejarige merrie kreeg 77,5 punten onder het zadel met een zeven voor de aanleg als rijpaard. Aangespannen behaalde ze 77 punten en een 7,5 voor de aanleg als menpaard en een zeven voor die als tuigpaard. Viola is niet ter keuring aangeboden.
Met 75,5 punten onder het zadel en 76,5 aangespannen sloot de driejarige Unieta H (v. Dries) de test af. Ook zij werd niet ter keuring aangeboden.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook