Ga naar hoofdinhoud

Eigenaar Zhivago x Locato: ‘Hij komt waarschijnlijk naar de test’

Exclusief
Cat.nr 570 (Zhivago x Locato) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl

De Holsteins geregistreerde Cat.nr 570 (Zhivago x Locato x Caretino) behoorde tot een van de opvallendste hengsten in de collectie van de KWPN Hengstenkeuring 2017. De hengst werd bij het KWPN voorgesteld door de Australiër Bennet Conn en de Fin Henri Ruoste, die van plan zijn om hem ook aan te leveren voor het verrichtingsonderzoek. 

De Zhivago-zoon viel niet alleen op in de kooi, maar ook vanwege zijn ‘nationaliteiten’: hij werd in Denemarken gefokt door de Duitser F. Schultz en vervolgens Holsteins geregistreerd. Fokker Schultz veilde hem op de Holsteiner veulenveiling en daar kwam hij voor 11.000 euro in handen van de in Duitsland woonachtige Australiër Bennet Conn. De Fin Henri Ruoste kocht zich later bij de vos in en samen stelden ze hem voor bij het KWPN.

Te laat voor Holstein

Eigenlijk was het de bedoeling van Conn om de hengst ook voor te stellen bij zijn geboortestamboek, het Holsteiner Verband. “Maar dat ging mis omdat we de voorselectie hadden gemist. We hadden op stal wat data door elkaar gehaald en toen waren we te laat.”

Zhivago

Omdat vader Zhivago een Nederlandse hengst is, was het ook direct al de bedoeling om de hengst bij het KWPN voor te stellen. “Daarbij heb ik veel contacten in Nederland”, zegt Conn.

Verrichtingsonderzoek

Ruoste en Conn zijn van plan de hengst voor te stellen in het verrichtingsonderzoek. “Of dat het voorjaars- of het najaarsonderzoek wordt, weten we nog niet.” Een slag om de arm wil Conn nog wel houden: “Voor het juiste geld is hij te koop dus het kan zijn dat hij voor die tijd wordt verkocht.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook