Ga naar hoofdinhoud

Eindbeoordeling verrichtingshengsten in zicht

Foto Lonneke Ruesink
Er is vorige week geen officiële beoordeling geweest van de in Ermelo verblijvende verrichtingshengsten. Deze week zijn de dressuurhengsten op maandag getraind door Marian Dorresteijn en op dinsdag zijn de springhengsten beoordeeld door de hengstenkeuringscommissie.

Na afloop heeft de commissie in overleg met de eigenaar besloten om het onderzoek voor cat 13 (HK269) Up to Date x Burggraaf x Le Mexico te beëindigen. Ook voor cat 6 (HK85) Cardento x Nimmerdor x Athlet Z heeft de commissie besloten het onderzoek te beëindigen, maar de eigenaar heeft veel vertrouwen in de ontwikkeling van de hengst en heeft te kennen gegeven de hengst het onderzoek te willen laten vervolgen op eigen kosten.

Afgelopen woensdag zijn de zeven nog aanwezige dressuurhengsten beoordeeld door de dressuurcommissie en donderdag zijn de springhengsten door Daan Nanning getraind.

De volgende beoordeling van de springhengsten is op dinsdag 5 november en de dressuurcommissie is weer in Ermelo op woensdag 6 november. Beide dagen beginnen om 8.00 uur.

De eindbeoordeling is op zaterdag 16 november en start om 13.00 uur.

Bron: Horses/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.