Ga naar hoofdinhoud

Elburg wint Egbert Emmink Bokaal

Zeven driejarige tuigpaarden streden vanmiddag in Ermelo om de Egbert Emmink Bokaal. De juryleden Dini Brouwer en Henk van Dieren kozen na het overrijden van de beste vier voor Elburg (Morocco Field Marshall x Manno) van de HBC Stal te Boijl als winnaar.

“Een paard met heel veel front en een machtig mooie voorhand. We denken dat hij heel veel toekomst heeft en hebben hem met veel plezier kampioen gemaakt vandaag”, lichtte Henk van Dieren toe. De aangewezen hengst Elburg werd door C.H. van Dijk te Bunnik gefokt uit de keur-preferente-sportmerrie Udalburga, die tweevoudig winnares is van de titel Topsportmerrie op de Nationale Tuigpaardendag.

Tweede in het kampioenschap driejarigen werd Ellis (Unieko x Marvel) en derde was Exelent (Unieko x Patijn).

Voor het eerst werd er om de Egbert Emmink Bokaal gestreden door driejarige aangespannen tuigpaarden. Tijdens het afscheid van wijlen Emmink bood Jan Schep aan om een Egbert Emmink Bokaal beschikbaar te stellen. Besloten werd om deze wisselprijs toe te kennen aan de winnaar van het KWPN kampioenschap driejarige tuigpaarden. Tot dit jaar werd dit georganiseerd onder de vlag van het Fokkerij Stimulerings Plan.

 

 

Bron: Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook