Ga naar hoofdinhoud

Elfi B draaft opwaarts naar 95 punten

Foto De Paardenkrant
Op de stamboekkeuring in Varsseveld maakte woensdag de Johnson-dochter Elfi B van fokker Ap Flierman en team Nijhof veel indruk in de dressuurrichting. De jeugdige vos wist jury en publiek te betoveren en draafde met veel afdruk en schakelvermogen naar 95 punten. Ze werd ster met 80 punten voor exterieur en 90 punten voor beweging.

Het is de Gelderse keurpreferente merrie Hiski (v. Apollo) die bij Flierman aan de basis staat. Zij komt uit de bekende Bella-stam. Zij bracht onder meer de keurpreferente Baronna Bella (v. Saluut), die op haar beurt weer een veulen kreeg van de volbloed Painters Row xx. “Om meer bloed en type te krijgen”, vertelt Flierman. Deze stam heeft hij eerst vooral in de springrichting gefokt. “Op een gegeven moment kwam ik met de merrie bij Nijhof om te laten controleren op hengstigheid. Ze was al zover dat ze meteen geïnsemineerd moest worden. Er was op dat moment alleen sperma van Florencio.” Dat pakte goed uit in de vorm van de stermerrie Zelza Bella, de moeder van Elfi B. “Een heel mooie, iets bloederige merrie.”

Elfi op de stamboekkeuring meteen al indruk door met enorm veel kracht en best achterbeengebruik over de stenen te walsen. Ook los bewegend kon ze de jury Dirk Reijne en Ine van Deurzen bekoren, want ze kreeg ook nog 85 punten voor de galop en 90 voor de houding. De merrie is mooi gelijnd, maar mag nog meer in conditie komen, waardoor ze alleen maar mooier kan worden.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses/De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.