Ga naar hoofdinhoud

Elisabeth M. prachtige kampioen op CK KFPS

De driejarige Elisabeth M. van Hendrik Eppinga te Oudemirdum was al fokdagkampioen in Blauwhuis en voegde daar vandaag, zaterdag, in Warga ook de algemene titel van de centrale KFPS-keuring aan toe. "Ze moest het eerst nog maar eens weer doen zoals in Blauwhuis en dat deed ze gelukkig", is Eppinga trots.

Elisabeth M. is een dochter van Andries uit stermerrie Marga van de Kraanmeer (v. Brandus). Fokker is Bart van der Meer te Koudum. “Het is een fantastisch mooie merrie, met een prachtig model en aansprekend front. Daarbij treedt ze in beweging telkens heel sterk op. Ze draaft mooi los door het lichaam en goed actief van achteren uit”, aldus inspecteur Harrie Draaijer.

De kampioen van de vier- tot en met zesjarige merries, Caja Moeskaer (Loadewyk x Leffert) van P. Zeelen te Luttelgeest was de algemeen reservekampioen. Ook zij beschikt over een aansprekend model en kan in beweging fantastisch uit de voeten. Caja Moeskaer was fokdagkampioen in Oldeholtpade.

Modelmerrie Jotine van de Olde Mette Moate (Nanning x Olof) van Helle Fynbo uit het Deense Juelsminde pakte de titel bij de zevenjarige en oudere merries. Een merrie met veel rasuitstraling, correcte bouw en die in draf met veel balans en onverstoorbaar door de baan ging.

 

Lees aankomende week meer over de centrale KFPS-keuring in De Paardenkrant.

 

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook