Ga naar hoofdinhoud

Ellegantrasse Texel dressuurkampioen

Op de Centrale Keuring van Noord-Holland koos de jury Ellegantrasse Texel (Jazz x Alcatraz) als beste driejarige en algemeen dressuurkampioen. De kwaliteit van weleer met een paar echte toppers die op nationaal niveau in de top meedoen, was nu niet aanwezig. Veel paarden waren erg jeugdig en gespannen. Zij kunnen nog de goede kant op groeien.

Ellegantrasse, van de succesvolle fokker Wim van der Linde, verdiende de titel vanwege haar charme en houding. Ze heeft veel afdruk en power, maar zou het voorbeen meer naar voren moeten wegzetten. Qua bewegingstechniek maakte stalgenoot en de als tweede geplaatste Ellegant Lady Texel (Ferro x Farmer) zeker zoveel indruk. Zij lijkt het meeste talent in huis te hebben. Alleen Ellegantrasse mag naar de Nationale Merriekeuring.

Beste vier- tot en met zevenjarige werd de correct gebouwde Danica SV (Johnson x Krack C) van Kim Thijssen.

Uit vier groepen dressuurveulens werden er drie uitverkoren voor de Nationale Veulenkeuring. Kampioen werd Here I Am (Vivaldi x Goodtimes), wiens moeder ook uit de stallen van Van der Linde komt. Dit merrieveulen met veel hals had een goed optreden in draf.

Bron : Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.