Ga naar hoofdinhoud

Elvirma overtuigt publiek in Hengelo

Wat hebben het publiek en de jury afgelopen zaterdag, tijdens de Dag van het Gelders Paard in Hengelo, genoten van het optreden van Elvirma (v. Alexandro P). Keer op keer bleef het veulen door de baan zweven. Ze werd terecht gehuldigd tot kampioen van de Gelderse veulens. In het kampioenschap gaf Elvirma het beste hengstveulen het nakijken. Deze goed ontwikkelde Equador is een nakomeling van Special D.

In de koninginnerubriek, de rubriek driejarige stermerries, kwam Brenda aan kop. De zwarte Brenda blonk ook al uit op de stamboekkeuring in Didam. Daar behaalde ze onder andere 90 punten voor exterieur en 80 voor beweging. Later op de dag werd de merrie ook uitgeroepen tot algemeen kampioen. Koss-dochter Bodessa werd tweede. Zes merries uit de kopgroep verdienden een uitnodiging voor de NMK.

Zyrona won bij de 4 t/m 7-jarige stermerries. Zij is gefokt bij Stal Van den Berg in Wezep en staat geregistreerd bij J.L. Huysdens in Beekbergen. Joop Wesselink uit Hengelo werd uitgeroepen tot Fokker van het Jaar. Hij fokte ondermeer de goedgekeurde Gelderse hengst Sirius. Ook Dione W, het winnende Gelderse veulen in Hengelo en Ermelo vorig jaar, komt uit zijn stal.

De 19-jarige Itilde (v.Satelliet), de bekende fokmerrie van de recent overleden Herman Peters en zijn zoon Ferdinand werd naar voren geroepen als Paard van het Jaar. Bestgaand rijpaard werd Widieni (Parcival x keur sport Ridieni v.Laurentz) met Sinie Boersma-Koenes in het zadel.

Lees woensdag meer over de Dag van het Gelderse Paard in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook