Ga naar hoofdinhoud

Elvirma overtuigt publiek in Hengelo

Wat hebben het publiek en de jury afgelopen zaterdag, tijdens de Dag van het Gelders Paard in Hengelo, genoten van het optreden van Elvirma (v. Alexandro P). Keer op keer bleef het veulen door de baan zweven. Ze werd terecht gehuldigd tot kampioen van de Gelderse veulens. In het kampioenschap gaf Elvirma het beste hengstveulen het nakijken. Deze goed ontwikkelde Equador is een nakomeling van Special D.

In de koninginnerubriek, de rubriek driejarige stermerries, kwam Brenda aan kop. De zwarte Brenda blonk ook al uit op de stamboekkeuring in Didam. Daar behaalde ze onder andere 90 punten voor exterieur en 80 voor beweging. Later op de dag werd de merrie ook uitgeroepen tot algemeen kampioen. Koss-dochter Bodessa werd tweede. Zes merries uit de kopgroep verdienden een uitnodiging voor de NMK.

Zyrona won bij de 4 t/m 7-jarige stermerries. Zij is gefokt bij Stal Van den Berg in Wezep en staat geregistreerd bij J.L. Huysdens in Beekbergen. Joop Wesselink uit Hengelo werd uitgeroepen tot Fokker van het Jaar. Hij fokte ondermeer de goedgekeurde Gelderse hengst Sirius. Ook Dione W, het winnende Gelderse veulen in Hengelo en Ermelo vorig jaar, komt uit zijn stal.

De 19-jarige Itilde (v.Satelliet), de bekende fokmerrie van de recent overleden Herman Peters en zijn zoon Ferdinand werd naar voren geroepen als Paard van het Jaar. Bestgaand rijpaard werd Widieni (Parcival x keur sport Ridieni v.Laurentz) met Sinie Boersma-Koenes in het zadel.

Lees woensdag meer over de Dag van het Gelderse Paard in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook