Ga naar hoofdinhoud

Embryo Grand Prix-merrie Candy levert 26.000 euro op

Update
Pieter Devos en Candy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Vanmorgen stond het embryo van de beroemde merrie Candy van Pieter Devos en met als vader Malito de Reve, al op een bedrag van 22.000 euro op de online embryoveiling ET-Auktion en de virtuele hamer is uiteindelijk gevallen op een bedrag van 26.000 euro. De veiling van veertien embryo's begon afgelopen vrijdag en de Winter Edition van ET Auction liep zojuist af.

De moeder van het duurste embryo  is de vijftienjarige Grand Prix-merrie van Pieter Devos, Candy. De BWP-merrie ging onlangs met wedstrijdpensioen en zal voortaan voor de fokkerij worden ingezet. Er lopen al een aantal nakomelingen van de Nabab de Reve-dochter internationaal in de sport. Zo springt Intenz van HD (v. Elvis ter Putte) onder de Italiaanse Lucia Vizzini op 1,55m-niveau, komt Gran Canyon van HD (v. Cartani) met de Ier Michael Kearins uit op 1,50m-niveau en springt Indiana van HD (v. Toulon) met Mischa Everse-van de Kraats 1,40m-parcoursen. Daarnaast heeft de merrie nog een paar nakomelingen in de internationale springsport lopen.

Embryo uit halfzus Taloubet Z

Het embryo uit de halfzus van World Cup-winnaar en Olympische medaillewinnaar Taloubet Z in combinatie met de springpaarden leverancier Baloubet du Rouet is verkocht voor 19.000 euro. Moeder Zirkoon de Semilly K (v. Diamant de Semilly) raakte als jong paard geblesseerd heeft daardoor nooit in de sport gelopen. Zij is niet alleen de halfzus van Taloubet maar ook van de Zangersheide hengsten Big Star JR K Z en Nadal Hero & DB.

Klik hier voor de collectie en biedingen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/ET-Auktion

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook