Embryo uit Gancia de Muze’s dochter last minute in ET Auction

Niels Bruynseels met Gancia de Muze Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de valreep heeft ET Auction twee embryo’s toegevoegd aan haar veilingcollectie. Het gaat een embryo uit Louise van het Dalemhof, de enige dochter van Gancia de Muze. Het tweede embryo is een Baloubet du Rouet uit Wereldbekerwinnares Arielle.

Gancia de Muze won afgelopen weekend onder Niels Bruynseels de Rolex Grand Prix op Indoor Brabant. Naast Gancia hebben ook haar zussen en broer Freluche de Muze, Homer de Muze en Isolde de Muze al gepresteerd op het hoogste niveau. Ook nauw verwant en actief op het allerhoogste niveau zijn onder andere Lux V, Wiveau M, Lancelot, Welldone, Gemini en Vancouver.

Baloubet du Rouet x Arielle

Onder William Whitaker sprong Arielle naar de zege in de Wereldbekerwedstrijd in Mechelen van 2007. Baloubet du Rouet won maar liefst drie maal achter elkaar de Wereldbeker met Rodrigo Pessoa: in 1998, 1999 en 2000. Bovendien veroverde het duo in 2004 de Olympische titel in Athene.

Sporticoon en vererver

Baloubet du Rouet was niet alleen een sporticoon, maar ook een belangrijke vererver. In 2013 leidde de hengst de wereldranglijst voor springnafok. Enkele van zijn bekendste nakomelingen zijn onder meer VDL Bubalu van Jur Vrieling en Palloubet d’Halong, die door Janika Sprunger en Edwina Tops-Alexander werd gereden.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.