Ga naar hoofdinhoud

Embryo’s uit directe familie van topspringpaarden in veiling

Big Star en Nick Skelton.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de tweede Z Online Auction van dit jaar, die in het teken staat van embryo's en drachtige merries, komt een rits embryo's uit de directe familie van topspringpaarden onder de hamer. Onder andere uit de volle zussen van Olympisch kampioen Big Star (embryo Aganix du Seigneur Z) en Hello M'Lady (embryo Kannan), de halfzus van Glock's London (embryo Baloubet du Rouet) en uit de moeder van Vagabond de la Pomme (embryo Cicero Z) worden embryo's geveild. 

De Z Online Auction in augustus van dit jaar was een doorslaand succes. Het merrieveulen Baloubetta van de Eijkhof Z (Baloubet du Rouet x volle zus Big Star) bracht 70.000 euro op en ook voor embryo’s werd diep in de buidel getast.

Naast de veelbelovende embryo’s komen er ook een aantal fokmerries onder de hamer. Zoals bijvoorbeeld Annabel Z (Argentinus x Galoubet A x Polydox, uit de stam van Simon van Beezie Madden/Jeroen Dubbeldam), een directe Cornet Obolensky-dochter (Chantal Z mv. Hornet Rose) en een directe Diamant de Semilly-merrie (Delphine van het Scheefkasteel Z mv. Erco van ’t Roosakker).

De Z Online Auction begint op 9 december en loopt af op 12 december. Op zowel de fokmerries als de embryo’s kan vanaf 3.000 euro geboden worden.

Klik hier voor de collectie embryo’s

Klik hier voor de collectie fokmerries

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook