Ga naar hoofdinhoud

Emeralds moeder Carthina Z BWP Merrie van het Jaar

Harrie Smolders met Emerald.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Carthina Z is op de Nationale Presentatiedag van het BWP in Sint-Niklaas uitgeroepen tot Merrie van het Jaar. De zeventienjarige dochter van Carthago Z heeft haar uitverkiezing vooral te danken aan de prestaties van Harrie Smolders' toppaard Emerald.

Carthina Z liep zelf verdienstelijk op 1,45m-niveau, maar verwierf grote bekendheid als moeder van de BWP-hengst Emerald. Onder Harrie Smolders werd de zoon van Diamant de Semilly vorig jaar tweede in de wereldbeker finale in Gotenburg en liep mee op de Spelen in Rio.

Volle zus

Naast Emerald bracht Carthina Diamanthina van ’t Ruytershof, ook van Diamant de Semilly. Diamanthina begon haar carrière onder Niels Bruynseels en kwam in 2013 onder het zadel van Constant Van Paesschen. Van Paesschen boekte verschillende successen met de merrie tot op 1,60m-niveau.

Drie kinderen op 1,45m-niveau

Van Carthina Z lopen nog drie kinderen op 1,45m-niveau. Fragile vh Meulenhof (v. Calato) springt onder de Sloveense Lidija Grum, Gucci van ’t Meulenhof (v. For Pleasure) loopt Brazilië en Ilusionata Van ’t Meulenhof (v. Lord Z) is in handen van de Brit William Whitaker.

Nixon van ’t Meulenhof

Eén van Carthina’s jongste zonen Nixon van ’t Meulenhof (v. Denzel van ’t Meulenhof) werd in 2016 derde op de BWP-hengstenkeuring. Axel Verlooy van Stal Euro Horse kocht vorig jaar de helft van de jonge hengst aan.

Bron Galop.be/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook