Ga naar hoofdinhoud

Van Enckevorts topmerrie Ulocia aan Lyme overleden: ‘We zijn er kapot van’

Exclusief
Lifetime v Grand Galaxy Win x Goodtimes. Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl

Dorine en Henk van Enckevort hebben afscheid moeten nemen van Ulocia (Goodtimes x Burggraaf). De keur preferente prestatiemerrie overleed gisteravond door hartfalen, nadat twee maanden geleden de ziekte van Lyme werd geconstateerd. Ulocia bracht onder andere de Grand Prix-paarden Cha Cha Time en Blacktime en de voor 96.000 euro als veulen geveilde Zalzatime, alle drie nazaten van Painted Black.

Het echtpaar van Enckevort kocht Ulocia zestien jaar geleden op Veulenveiling Prinsjesdag. Als driejarige liep ze met een veulen aan de voet in de kopgroep van de Centrale keuring in Veghel en kreeg een uitnodiging voor de NMK. “Ulocia was het eerste veulen dat Henk en ik samen kochten. Ze heeft ons alles gebracht wat we maar konden wensen”, vertelt Dorine van Enckevort.

Veilingtopper

Na een goede merrietest, die afgesloten werd met hoge punten zowel voor de dressuur als het springen, werd de Goodtimes-dochter volledig ingezet voor de fokkerij. “Ik denk dat er geen merrie is die meer heeft opgebracht dan Ulocia”, vervolgt Van Enckevort. Naast veilingtopper Zalzatime, werden ook Magic Time (v. Franklin) met 36.000 euro en Abamba (v. Samba Hit) met 25.000 euro voor hoge prijzen geveild.

Hartfalen

“Na het afspenen ging de gezondheid van Ulocia snel achteruit. Uit bloedonderzoek bleek ze de ziekte van Lyme te hebben. We hoopten nog stiekem dat ze zou opknappen maar de laatste dagen ging het heel hard. Gisteren sloeg haar hart op hol en is ze uit zichzelf overleden. We zijn er echt kapot van.”

Fotokopie

Van Enckevort heeft zelf nog één nakomeling van Ulocia. Met deze merrie Life Time (v. Grand Galaxy Win) gaan ze in de toekomst hun fokkerij voortzetten. “Ze lijkt als twee druppels water op Ulocia, echt een fotokopie. We hopen dat ze haar moeder gaat opvolgen”, besluit Dorine van Enckevort.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Van Enckevorts topmerrie Ulocia aan Lyme overleden: ‘We zijn er kapot van’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook