Ga naar hoofdinhoud

Endy op 27-jarige leeftijd overleden

Charmeur v Florencio, Emmelie Scholtens
Zoon Charmeur. Foto Melanie Brevink

De keur preferente prestatiemerrie Endy (v. Ulft) is op 16 mei op 27-jarige leeftijd overleden op DAP Suylighem in Zuilichem. De merrie van Jan Vink van Stoeterij Black Horses in Sliedrecht was op de kliniek om te onderzoeken of embryotransplantatie tot de mogelijkheden behoorde. Binnen twee dagen verslechterde de toestand van de merrie zodanig dat besloten werd haar in te laten slapen.

“Ze had wat last van ouderdomsklachten. Ze stond op de dierenkliniek om te kijken of embryotransplantatie nog mogelijk was, maar dat mocht niet meer zo zijn”, vertelt paardentrainer Kees Lips. Vorig jaar was een poging tot embryotransplantatie al mislukt. Wel heeft Stoeterij Black Horses nog een tweejarige Belissimo-nakomeling van Endy in eigendom. “In principe willen we haar voorlopig aanhouden. Ze loopt nu in de wei en het ziet er goed uit, maar over een tweejarige kun je nog niet echt iets zeggen.”

Endy is de moeder van onder meer Andy (v. Jazz), de merrie die in 2008 NMK-kampioene werd tijdens de KWPN Paardendagen. Ze staat ook bekend als moeder van het Grand Prix-dressuurpaard Karmijn en is grootmoeder van de hengsten Zuidenwind, Zhivago, Charmeur en Viënto Uno W.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Endy op 27-jarige leeftijd overleden

  • [email protected] van oosten-Nieuwenhuyzen

    De leeftijd van een paard van 27 versus mensenleeftijd is 60 volgens het World Wide Web…..ik zou geen voorstander zijn om dan nog eens te experimenteren en zeker niet als ouderdomsklachten zich reeds aandienen…Ook paarden verdienen een rustige oude dag! Mijn mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook