Ga naar hoofdinhoud

Enkele uitschieters op SK Ede

Op de stamboekkeuring in Ede, stond regio-inspecteur Dirk Reijne gisteren als jury in de baan samen met Ine van Deurzen. Hij was zeer goed te spreken: “De accommodatie bij de gebroeders Van Manen in Ede is een prima locatie om de paarden te keuren. In de rijhal lag een nieuwe bodem en daarop konden de paarden zich optimaal laten zien. We hebben zonder meer een nette collectie paarden in de baan gehad, met een aantal uitschieters."


Ghanaica behaalde de hoogste score van de dag, 90 punten zowel voor exterieur als beweging. Een mooi opwaarts gebouwde dochter van Charmeur, met veel uitstraling. Ze stond heel goed in het rechthoeksmodel en toonde een fraaie hals met veel welving erin. Ze stapte ruim en zuiver. In draf liet ze heel veel expressie zien. Hiervoor scoorde ze maar liefst 95 punten. Ze klom er voor echt in en haar achterbeengebruik liet ze kracht en afdruk zien. Zo wil je een paard zien draven!”
Twee dochters van Bordeaux behaalden hoge punten. Giullietta L.E. scoorde 80 voor exterieur en 85 voor beweging. “Een zeer correcte en opwaarts gebouwde merrie met veel uitstraling. Ze bewoog sterk met veel souplesse en techniek in de benen.” Halfzus Galina kreeg voor haar exterieur 75 punten, “Voor een hogere score had ze een fractie langer gelijnd kunnen zijn, maar ze toonde wel veel ras en bewoog geweldig. Met kracht en expressie en veel tritt in de benen. Daarbij kon ze heel goed schakelen. Voor beweging scoorde ze dan ook 85.”
Ook Gaby (uit Fiola, elite v. Furst Heinrich) behoorde met 85 punten voor exterieur en 80 voor beweging tot de uitblinkers. “Als ze voor je staat een echte Jazz, met verschrikkelijk veel uitstraling en een prachtig hoofd. Met een correct fundament en daarin heel veel kwaliteit. Voor houding scoorde ze 85, ze klom er iedere keer goed in. Daarbij gebruikte ze haar voorbeen aansprekend en vulde dit aan met een goed gebruik van het achterbeen.”
Twee keer 80 punten, voor exterieur en beweging, gingen er naar Graciana (v. Furst Romancier). “Een hoogbenige merrie met veel front, die mooi met de schoft omhoog bewoog. Ze bewoog in alle drie de gangen op een fijne manier en liet opvallend veel balans zien.”
Bron: Horses/ KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook