Ga naar hoofdinhoud

EPTM-test levert drie merries voor NMK

Een aantal paarden uit de kwaliteitsvolle groep EPTM-merries die gisteren in Ermelo examen deden, werden na afloop op de stamboekkeuring voorgebracht. Drie paarden ontvingen zo een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring. Het zijn de Dortmund HS-dochter Jabuca Bomb VM, Jelita C (v. Etoulon VDL) en Zavall VDL-dochter Jaffa.

Jurylid Henk Dirksen: “We hebben tijdens de stamboekopname twintig springmerries ster kunnen maken, zeventien werden er aangeboden op de Centrale Keuring en daarvan hebben we er negen bevorderd tot keur- of elitemerrie. Drie werden dus ook nog eens voor de Nationale Merriekeuring uitgenodigd.”

Succesvolle dag voor Jan van Meever

Op kop bij de driejarige springmerries kwam Jabuca Bomb VM (v. Dortmund HS) uit Falony die zelf ook met topcijfers voor de EPTM geslaagde. Jan van Meever uit Meerkerk, die vier merries met goede punten geslaagd kreeg voor de EPTM vandaag, is haar fokker en geregistreerde. Dirksen: “Een merrie met een goede lengte in haar lichaam en een goed aangesloten schoft/rug/lendenpartij. Daarnaast heeft ze een correct fundament en sprong ze dankzij haar goede reflexen en atletisch vermogen naar 78 punten in de test.”

Ook naar de NMK mag de met 81 punten voor de EPTM geslaagde Jelita C (v. Etoulon VDL). Zij is ook in eigendom van Jan van Meever. Als derde werd geplaatst de Zavall VDL-dochter Jaffa, die de hoogste score (84 punten) kreeg tijdens de EPTM-test. “Een merrie met zulke punten voor het springen wil je graag een kans geven op de NMK”, vertelt Dirksen.

Oudere merries

Bij de oudere merries kwam Douglas-dochter Ilandra, die eerder op de dag 81 punten kreeg voor haar tweeweekse EPTM op kop. Als tweede werd Iwinita geplaatst. De Namelus R-dochter werd met 80 punten voor het springen ook bevorderd tot elitemerrie.

Dressuurpaarden

Bij de dressuurmerries werden twee van de drie aangeboden driejarigen bevorderd. De Boston STH-dochter Joyful-STH uit Zamba Dream van de familie Nekeman uit Hasselt was tijdens de EPTM-test al overtuigend de beste met 83,5 punten. Bij de Centrale Keuring kwam ze wederom als beste uit de bus. Over haar vertelt Henk Dirksen: “Het is een hele charmante merrie met veel uitstraling en een goede voorhand, die even wat meer lengte in het lichaam mocht hebben.”

Dat laatste geldt ook voor de beste bij de oudere merries, Apache-dochter Heerlijke Roos uit Wildroos (v. Rousseau) van Evert Borgers uit Putten. “Een heel correct gemodelleerde merrie die we mede door haar goede testresultaat konden bevorderen.”

Een aantal merries gaat nog naar de Centrale Keuring in hun eigen regio.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook