Ga naar hoofdinhoud

EPTM-topper Esta ster met 90 punten voor exterieur

Tijdens de merrtietest  (EPTM) in Sleen ontpopte Esta (v. Zhivago) zich als de absolute topper. Tijdens de eindbeoordeling donderdag slaagde ze met maar liefst 85 punten in de dressuurrichting en werd vervolgens ster met 90 punten voor exterieur. “De rillingen liepen over mijn rug toen ze dat bekend maakten”, aldus de trotse fokker Ben Harms, die vooral bekend is uit de Welsh-rijponyfokkerij (Stal Anjershof).

Esta is gefokt uit de prok-merrie Amber (Sandreo x Houston x Purioso) die Harms als tweejarige aankocht. De merrie wordt nu in de sport uitgebracht en zal in mei in de Z-klasse uitkomen onder Randy Prins. Esta verdiende in de test een 9 voor de stap en souplesse en een 8,5 voor de draf rijdbaarheid en aanleg als dresuuurpaard.

In de springrichting lag de kwaliteit hoog en was er een bijzondere prestatie voor fokker Fred van Straaten. Vier merries uit zijn stal staagden met verve, waarvan er zelfs drie 82 punten verdienden. De twee dochters van Toulon werden bestempeld als leninge bloedpaarden. De vermogende Erachelle S is een dochter uit Zachelle S (v. Silverstone) en is zelfs de vijfde generatie die goed presteert in de EPTM.  Haar halfzus Eribelle N (mv.Celano) werd geprezen vanwege de goede techniek. Ook een voorbeeldige techniek heeft  Elordonne S (Lord Z x Quite Easy).

De meeste punten in de springrichting waren voor de vijfjarige Lupicor-dochter Chiquita S. (mv.Numero Uno) van H. Jansen uit Lemelerveld. Zij slaagde met 84 punten.  Zij blonk uit in rijdbaarheid en  kreeg ook een 9 voor de aanleg als springpaard.

Lees volgende week meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant

Overname zonder toestemming niet toegestaan

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook