Ga naar hoofdinhoud

Ervaren KWPN-hengsten van start in VHO Trofee

Hans Peter Minderhoud en Tango

Op de dressuuravond van de KWPN Hengstenkeuring op vrijdag 6 februari gaan de dressuurhengsten van start in de VHO Trofee. Om 21.40 uur begint de strijd tussen de oudere hengsten. De zes deelnemende combinaties, die in de sport presteren in de Lichte- en Zware Tour, komen de baan in voor een kür op muziek.

Het publiek krijgt deze avond onder andere een weerzien met Glock’s Tango, de Jazz-zoon die onder Hans Peter Minderhout al veel voor sport en fokkerij heeft betekend.

Emmelie Scholtens toont met de KWPN-goedgekeurde hengst Apache (UB40 x Krack C) haar kür op muziek. Onlangs maakte dit duo een prachtig debuut in de Grand Prix met een veelzeggende score van 74,70%. Daarnaast gaat Apache dit jaar met de meeste zonen naar ‘s-Hertogenbosch. Op de eerste bezichtiging kwamen 21 zonen van Apache in de baan, waarvan er elf door mochten naar Den Bosch.

De voormalige wereldkampioen Broere Westpoint zien we ook in de baan. Onder Emmelie Scholtens werd de Jazz-zoon wereldkampioen jonge dressuurpaarden in Verden en tegenwoordig acteert de zwarte hengst onder Kirsten Beckers succesvol in de Zware Tour. Van Broere Westpoint zijn dit jaar twee zonen door naar de tweede bezichtiging en één daarvan (nr. 546 Hummer) is geselecteerd voor de KWPN Select Sale.

Ook Duval’s Capri Sonne, President’s Chagall D&R en Decor Dreamcatcher dingen mee naar de titel.

Klik hier voor de startlijst van de VHO Trofee.

Bron: Horses/KWPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook