Ga naar hoofdinhoud

Escolar-nazaten domineren bij drie- en vierjarigen

Eyleen MT met Melanie Tewes Foto Equitaris.de/Wegener

Het was Escolar (v. Estobar NRW) die in de eerste rubriek voor drie- en vierjarige ruinen en merries op de Westfalen Woche met zijn nakomelingen van zich liet horen. Bij de driejarigen verschenen zes Escolars in de ring, waarbij de winst naar dochter Etiennette (mv. Rock Forever I) ging. Bij de vierjarigen waren negen van de achttien paarden nazaten van de dressuurvererver en ook tekende hij voor het vaderschap van beide winnaars. 

Met een 8,4 gemiddeld sloot Etiennette onder Niklas Schulte-Märter haar verrichting af. Alleen voor het gereden zijn ontving de merrie een 8 van het jurycorps. Voor de overige onderdelen verschenen er 8,5-en op het scorebord. Ook de tweede plek ging met Gut Nuenhofs Embrace naar een dochter van Escolar. Zij noteerde met Pascal Kandziora een score van 8,2. Dante Weltino leverde de nummer drie, Dante’s Diva 2. Met Geraldine Sagolla in het zadel goed voor een 8.

Eyleen MT naar hoogste score

In de eerste groep bij de vierjarigen liep Eyleen MT (mv. Laurentianer) naar een gemiddelde score van een 8,4, waarbij de stap van de merrie die door Melanie Tewes werd gereden met een negen werd beoordeeld. Daley’s Prince FB (v. Daley Thompson) werd met Claudia Rüscher tweede met een 8,2. Op de derde plaatst mochten opnieuw twee Escolar-kinderen zich opstellen. Zowel Estero (mv. Desperados) als Evita 456 (mv. Sir Schölling) scoorden een 8,1.

8,3 voor winnaar

In de tweede groep pakte Escomark (mv. Fidermark) met Katrin Schmale met een 8,3 de winst. De ruin kreeg voor de draf, galop en exterieur een 8,5 bijgeschreven op de scorelijst. Freixenet 83 (v. Flavis) liep met Frederic Schulze Gronover naar de tweede score van 8,2 punten, terwijl Snapchat (v. Sir Heinrich) een 8,1 voor zijn verrichting met Nadine Plaster kreeg en daarmee derde werd.

Uitslag driejarigen
Uitslag vierjarigen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook