Eurocommerce Singapore overleden na castratie

De hengst Eurocommerce Singapore is dinsdag in een kliniek in Duitsland overleden na een castratie. De hengst verongelukte bij het ontwaken uit zijn narcose. Hij gleed uit bij het opstaan en raakte dermate geblesseerd dat de dierenarts hem moest laten inslapen.

Het bericht werd gisteren bekend op de KWPN-hengstenkeuring in Den Bosch, waar twee van zijn zonen werden geselecteerd voor de derde bezichtiging.Tegelijkertijd werd bekend dat Stal Eurocommerce zijn hengstenhouderij gaat inkrimpen. De tophengsten Namelus R en Berlin blijven in exploitatie. Bij hengsten als Vigaro, Vingino, Canturano, Zürich, Zagreb en London krijgt sport de voorrang en is enkel diepvriessperma beschikbaar.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Eurocommerce Singapore overleden na castratie
  1. 1

    Dat is toch geen inkrimping van de hengstenhouderij. Het zijn nogsteeds dezelfde hengsten als vorig jaar.