Ga naar hoofdinhoud

Everdale stelt kandidatuur bij vierjarige dressuurpaarden

Everdale hier met Severo Jurado Lopez

Met de zeer hoge score van 182,5 heeft de KWPN-hengst Everdale zich als hoogst geplaatste vierjarige gekwalificeerd voor de laatste beoordeling in de competitie om de Pavo Cup. Op de tweede plaats kwam - zeer verrassend - de aangewezen hengst Esteban (v. Florencio), de winnaar van de Pavo-omloop in Midden-Beemster.

Veel kwaliteit bij de vierjarige dressuurpaarden. Maar door direct vanmorgen om acht uur al te beginnen met zeer hoge scores, werkten Johan Hamminga, Marriete Sanders en Jan Enne Kloosterboer zich qua spreiding van de waardering een beetje in de nesten. De overwinning van Everdale (v. Lord Leatherdale) met in het zadel Severo Jurado Lopez was onomstreden. De draf werd met een 10 gewaardeerd. Meer discussie was er over de tweede plaats van Esteban (181), die onder Petri Bax wel wat meer gedragenheid en snelheid kon tonen. Ook de zeer ruime stap leek niet steeds helemaal zuiver.

Op de derde plaats eindigde de KWPN-hengst El Capone (v. UB 40), die onder Marieke van der Putten zeer veel souplesse en vooral ook in galop veel draagkracht toonde (178,5). Opvallend toonde zich Expression, de goedgekeurde zoon van Vivaldi. Diederik van Silfhout had een fijne rit met deze grote, ijverige hengst die uitblinkt in draf, waarvoor hij dan ook een 10 kreeg (174). Op hetzelfde aantal punten eindigde Ebony (v. Painted Black) van Vai Bruntink. Dit paard blonk uit in galop.

Als beste merrie wordt straks op het hoofdterrein de voormalige veulenkampioene Eos-Utopia (v. Ampere) gehuldigd (170,5). De fraai gelijnde Excalibur (v. Fürst Romancier) van Justine Mudde krijgt de ereprijs voor de beste ruin (173,5).

Bron: Horses

Uitslag

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook