Ga naar hoofdinhoud

Evita en Foppe winnen Euro Friesian Cup

De winst in de Euro Friesian Cup voor driejarige Friese dressuurpaarden was gisteravond, zaterdag, in Mariënheem bij de merries voor Evita van Setse (v. Felle) en bij de hengsten/ruinen voor Foppe fan de Iepene Hikke (v. Dries).

Na een halve finale volgde aan het eind van de middag de finale voor de beste vijftien paarden. Acht hengsten/ruinen en zeven merries kwamen er in actie. De jury koos dus bij de merries voor Evita van Setse als kampioen. Ingeborg Klooster stelde de stamboekmerrie van de Demro Stables uit Mierlo netjes voor. Fokker is G. Hoskam te Gameren. “Evita stapt ruim en makkelijk en draaft lichtvoetig en toont een goed schakelvermogen. In galop mist ze nog iets aan balans, maar dit lijkt een paard met veel mogelijkheden”, aldus jurylid Itz Grijpstra.

Tweede werd Freya van de Oostwal (v. Meinse) met Iris Vinkx, derde was Fraucke fan de Greidpleats (v. Maeije) met Heleen Jonkman en vierde Doutzen O. (v. Andries) met Lotte Nefkens.

Kampioen bij de hengsten/ruinen werd Foppe fan de Iepene Hikke (v. Dries) onder Caroline Holtland. Fokster en eigenaresse is Leny Haytema te Wons, die daarmee ook de fokkerspremie in ontvangst mocht nemen. “Dit is een heel krachtig paard met veel looplust. We hebben eerder al gezegd een ruwe diamant die nog gepolijst moet worden en dat polijsten kan de amazone mooi mee verder. Foppe stapt krachtig en met veer en in draf heeft hij veel zelfhouding. De galop is in de finale al weer duidelijk wat verbeterd”, aldus jurylid Jolanda Slootjes.

Foppe fan ’t Kroeske Beamke (v. Aan) werd tweede met Gea van de Putte, Ewald fan ’t Wegje (v. Beart) met Jolanda de Graaff derde en Doekle fan Bosksicht (v. Doaitsen) met Greetje Swart vierde.

 

Lees dinsdag meer in De Paardenkrant.

 

 

Bron: Horses / De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook