Ga naar hoofdinhoud

Exterieur en goede springpunten komen samen

Kampioene CK Tolbert
Hyacintha-Chin (v. Cantos) Fotografie Mariol Middel

Niet geheel onverwachts werd nationaal topscoorster Hyacinthe-Chin (Cantos x Chin Chin) gisteren kampioene bij de springpaarden op de centrale keuring in Tolbert. Tijdens de stamboekkeuring in Winschoten behaalde deze snittige merrie al de topscore van 90 punten voor exterieur en 85 punten voor het springen. De tweede plek was voor eveneens een Cantos x Chin Chin-dochter, de grootramige Hufonia behaalde op de stamboekkeuring maar liefst 90 punten voor het springen. 

Hyacinthe-Chin moest het in het kampioenschap afleggen tegen de oudere Lexicon-dochter Elimaria (mv. Quasimodo Z). Deze sterk gebouwde merrie was met haar 80 punten voor het springen geen partij voor de rassige Hyacinthe-Chin.

Verrassende dressuurkampioene
De met veel techniek bewegende Charmeur-dochter Hyacintia (mv. Santano) won het kampioenschap dressuurmerrie’s. Deze uitmuntende draver werd in Winschoten ster met twee keer 80 punten. Met name door haar goede stap en bespiering won ze het van de bloedgemaakte Holana (Apache x Vivaldi), die met 85/80 favoriet leek. Maar liefst drie driejarige merrie’s zijn uitgenodigd voor Ermelo. In de rubriek vier- tot en met zevenjarige keur- en elitemerrie’s ontving de goed presterende Fabergée (Vivaldi x Donnerhall) een uitnodiging voor het NMK.

Koningin van het Noorden
De centrale keuring vond plaats op de prachtige nieuwe terreinen van de HJC manege in Tolbert. De condities waren optimaal, wat zorgde voor een druk bezochte keuringsdag. Nieuw dit jaar was de rubriek ‘Koningin van het Noorden’, waar sport en fokkerij bij elkaar komen. Deze springrubriek werd gejureerd door Arend Zoer en Mense Touring. Judith Schaaphok mag haar merrie Delzerina (Cardento x Nimmerdor) Koningin van het Noorden noemen.

Apache-dochter hoogste score in de Pavo
In de Pavo Cup-voorselectie mochten twee vier-jarigen en drie vijf-jarigen door naar Ermelo. Leunus van Lieren en Adriaan Hamoen gaven de hoogste score van 83 punten aan Flanell (Apache x Don Schufro) van Veronique Roerink.

Bron: Horses/ KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook