Ga naar hoofdinhoud

Extra instroom verrichtingsonderzoek

Het KWPN biedt een nieuwe mogelijkheid voor hengsten om in te stromen in het verrichtingsonderzoek. Drie- tot vijfjarige hengsten die niet via het reguliere selectietraject zijn aangewezen, kunnen alsnog worden aangemeld voor het verrichtingsonderzoek.

De hengst moet voldoen aan de registratievoorwaarden zoals deze gelden voor de eerste bezichtiging. Tevens moet de hengst eerder hebben deelgenomen aan het selectieproces, dat wil zeggen minimaal de eerste bezichtiging  of de hengstenselectie via de jongepaardencompetitie (Isah Cup of Pavo Cup) of hebben deelgenomen aan de herkansing onder het zadel.

De hengst moet voldoen aan de geldende normen voor exterieur en afstamming en aan de  veterinaire normen. Vierjarigen moeten in de sport minimaal L+2 geklasseerd zijn en vijfjarigen minimaal M+2. De hengstenkeuringscommissie beslist bij aanlevering of de hengst voldoet aan de bovenstaande criteria voor aanlevering. Voldoet de hengst aan deze criteria, dan wordt de hengst toegelaten tot het verrichtingsonderzoek en is de status gelijk aan hengsten die zijn aangewezen via het reguliere selectietraject.

De duur van het verrichtingsonderzoek is net als voor aangewezen hengsten afhankelijk van de leeftijd. Dit wordt volgens dezelfde criteria bepaald door de hengstenkeuringscommissie. Voor goedkeuring moet worden voldaan aan dezelfde normen als aangewezen hengsten. De kosten voor deelname en inschrijving zijn echter hoger dan het tarief voor aangewezen hengsten. Overstijgt het aantal aanmeldingen voor het verrichtingsonderzoek de beschikbare capaciteit, dan krijgen aangewezen hengsten voorrang. Het streven is om deze nieuwe instroommogelijkheid al met het komende voorjaarsonderzoek in maart 2014 aan te kunnen bieden.

KWPN persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.