Ga naar hoofdinhoud

Extra stamboekkeuring Flevoland levert 9 stermerries op

Vanwege een onverwacht groot aantal aanmeldingen werd een extra stamboekkeuring ingelast voor Flevoland. Normaliter worden de stamboekkeuring en de Centrale Keuring van deze regio in één dag afgehandeld. Deze keer kwamen in de avond voorafgaande aan de keuringsdag al een aantal paarden in de baan bij de Flevomanege in Dronten. Volgens inspecteur Henk Dirksen was de kwaliteit vooral bij de springmerries hoog. 

“Onder de twaalf dressuurpaarden bevonden zich geen absolute uitschieters. Hiervan werden er dan ook maar twee ster. Bij de springpaarden lag het niveau hoger. In deze rubriek konden we van de negen aangeboden paarden er maar liefst zeven in graad verhogen. Deze paarden waren weliswaar voorzien van een correct exterieur, maar blonken vooral uit in het springen.

Z-merrie Bilana

Ondermeer Beliana, een elfjarige dochter van Vincenzo. Ze heeft al enkele winstpunten in het Z-springen behaald. Tijdens haar presentatie sprong ze met veel lichaamsgebruik, een goed techniek en snelle reflexen. Daarvoor kreeg ze dan ook 85 punten.” Beliana is gefokt bij G. van de Winkel in Smakt en staat geregistreerd bij H. Ludolphie in Sappemeer. Haar moeder is de preferente prestatie stermerrie Eliana (v.Nimmerdor).

Volle zus Vivaldi K

Nog een opvallende merrie was Indyrette-K (Indoctro x pref prest ster. Nimmerdor) van f/g P.G. Kruizenga uit Rasquert. “Een hele jeugdige merrie, die snelle reflexen liet zien op de oxer en eveneens veel lichaamsgebruik toonde. Ze is een volle zus van het bekende Grand Prix-springpaard Vivaldi K.”

Goya Reuvekamps

Ook met 80 punten voor het springen en bevorderd tot stermerrie mocht naar huis Goya Reuvekamps (Zambesi x keur pref v.Burggraaf) van f/g B.J.M. Reuvekamp in Heino en medegeregistreerd bij H.J.M. van Dartel in Wijhe. “Aan deze merrie konden we 85 punten kwijt voor vermogen. Ze toonde veel overzicht en bleef steeds heel voorzichtig.”

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.