Ga naar hoofdinhoud

Eyton de Liam wint Selle Francais-kampioenschap driejarige paarden

323 : EYTON DE LIAM : FEDRY FRANCOIS ERIC
Vijftig driejarige ruinen en merries gingen de afgelopen twee dagen met elkaar de strijd aan in het Franse Lyon om de kampioenstitel bij de driejarige paarden. Het was uiteindelijk de Dayton Sitte-zoon Eyton de Liam, die het kampioenslint kreeg omgehangen. 

Eyton de Liam werd voorgesteld door zijn eigenaren Francois Poppe en Francois-Eric Pedry en kreeg in totaal 16,31 punten. De ruin kreeg de hoogste punten voor model, 16,18.

Tweede plaats

Eredita du Jardin (Qlassic Bois Margot x Trésor de Cheux) werd voorgesteld door haar fokker en eigenaar Nicolas Pargon en kreeg de hoogste punten bij het springen 17,62.  Het algemeen gemiddelde van de merrie kwam uit op 16,15 punten.

Top vijf

Eglantine Batilly (Quaprice Boimargot Quincy x Cap Kennedy) eindigde met 16,01 punten op de derde plaats. De merrie kreeg 16,75 punten voor haar houding en dat was de hoogste score van het kampioenschap. Erevan de Flusel (Mylord Carthago x Quidam de Revel) werd vierde met hetzelfde aantal punten als Eglantine en Enora du Jardin (President x Nidor Platiere) maakte met 15,94 punten de top 5 compleet.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.