Ga naar hoofdinhoud

Ezuduela scoort met uitstraling en springmanieren

Foto De Paardenkrant
De stamboekkeuring op eigen terrein bij De Radstake in Varsseveld leverde de familie Venderbosch woensdag weer een aantal stermerries op met goede punten. Topper daarvan is Ezuduela (v. Tangelo van de Zuuthoeve), een complete merrie met een sportlichaam, veel ras en fantastische springmanieren. Zij kreeg 85 punten voor exterieur en springen.

Aan de basis van de stam van Ezuduela staat de Hannoveraanse Gold Dollar-dochter Uduela. Zij is onder meer de grootmoeder van Habsburg (v. Burggraaf). Zijn halfzus, de UTV-merrie Isostar (v. Calvados), heeft bij De Radstake heel goede nafok nagelaten. “Altijd paarden die willen gaan en het in de sport goed doen”, weet Johan Venderbosch. Isostar is weer de grootmoeder van de stermerrie Zuduela (Berlin x Numero Uno), de moeder van Ezuduela. “Zuduela is een heel aansprekende merrie met veel uitstraling en interessant voor de fokkerij.”

De juryleden Henk Dirksen en Eric Naberink waren zeer gecharmeerd van Ezuduela, die voor de reflexen en techniek zelfs 90 punten kreeg en 85 voor vermogen. Totaal werd er een aantal fijne springmerries gepresenteerd waarbij van de 38 deelnemers in de springrichting er twintig sterwaardig bevonden werden. Drie daarvan kregen 80 punten voor het springen, waaronder Eviana (Toulon x Tangelo van de Zuuthoeve x Calvados) en Evantacaterina (Tangelo van de Zuuthoeve x Heartbreaker) uit de stam van de verrichtingstopper El Salvador (v. Vigaro).

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses/De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.