Ga naar hoofdinhoud

Familie Pollmann-Schweckhorst neemt fokkerij Josef Unkelbach over

Berlin
Berlin in actie met Gerco Schröder Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na vijftig jaar draagt de 82-jarige Holsteiner-fokker Josef Unkelbach zijn merriebestand over aan de familie Pollmann-Schweckhorst. Unkelbach is onder meer fokker van Berlin (Cassini I x Caretino), die onder Gerco Schröder teamgoud won op de Wereldruiterspelen van 2006 en de Europese kampioenschappen van 2007. 

De twintig merries die Unkelbach aan de familie Pollmann-Schweckhorst afstaat, zijn nazaten van onder andere Kannan, Diamant de Semilly, Baloubet du Rouet, Cornet Obolensky, Casall en Verdi. De gepassioneerde fokker en de familie kennen elkaar al lange tijd.

Basis professionele carrière

In de jaren ’60 leerde Unkelbach het rijden aan Aloys Pollmann-Schweckhorst en twintig jaar later leerden zoons Elmar en Alois het vak van de fokker. De succesvolle Alois Pollmann-Schweckhorst herinnert zich: “Josef heeft met zijn stammerrie Frimella de basis voor mijn professionele carrière gelegd.”

Fokkerij

Uit de fokkerij van Unkelbach komen de nodige succesverhalen voort. Zo fokte hij de hengst Casalito, verrichtingstestwinnaar Carleyle en Eurocommerce Berlin, die met Gerco Schröder teamgoud won op de Wereldruiterspelen en Europese kampioenschappen.

Grote eer

“Het vertrouwen van Josef in ons beschouwen we als een grote eer”, vertelt Elmar Pollmann-Schweckhorst. “Het is een stimulans om zijn fokkerij voort te zetten en als de tijd daar is over te dragen aan de volgende generatie. Onze zoon Philip is erg geïnteresseerd in de fokkerij.”

Bron: Reiter Revue

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook