Favorit ASK hengst van het jaar en zoon Frontier ASK kampioen - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Favorit ASK hengst van het jaar en zoon Frontier ASK kampioen

Favorit ASK (v. Diamant de Semilly) met Kjeld Kirk Kristiansen en Jan Pedersen - Foto: Ridehesten.com
Stoeterij ASK, de springpaardenstal van Lego-magnaat Kjeld Kirk Kristiansen, deed goede zaken op de Deense hengstenkeuring in Herning. Favorit ASK (Diamant de Semilly x Darco) werd uitgeroepen tot hengst van het jaar, zijn vierjarige zoon Frontier ASK (mv. Caretino) werd gehuldigd als kampioen van de keuring en drie van de vijf premiehengsten komen van ASK. 

Het verging Stutteri ASK, al net zo goed als de dressuurstoeterij van Kristiansen, Blue Hors. Bij de jonge hengsten kreeg ASK drie hengsten goedgekeurd die ook alle drie geprimeerd werden: de op de keuring aangeschafte cat.nr 1 Action Man ASK (Action Breaker x Calvados), cat.nr 9 Fidelio ASK (Favorit ASK x Ci Ci Senjor ASK) en Kanango ASK (Kannan x Quick Star).

De twee andere premiehengsten zijn Littlemill Prydsholm (v. Lagavulin) en de vierjarige Casall SEM (v. Cabachon).

Favorit ASK

Kjeld Kirk Kristiansen kon bovendien voor de zoveelste keer de trofee voor ‘Deense hengst van het jaar’ in ontvangst nemen. Eerder ging de titel naar onder andere Blue Hors Don Schufro, Blue Hors Hertug, Blue Hors Don Romantic, Blue Hors Romanov, Blue Hors Zack en Blue Hors Hotline.

Dit keer was de titel niet voor een Blue Hors-, maar een ASK-hengst. De twaalfjarige Favorit ASK, die op 1,45m-niveau internationaal gesprongen heeft, won als driejarige zijn test met meer dan 900 punten en heeft inmiddels acht goedgekeurde zonen.

Frontier ASK

Een daarvan is Frontier ASK, die de kampioenssjerp omgehangen kreeg. In de groep van vier vierjarige hengsten die in aanmerking kwamen voor de titel was hij de enige die in Denemarken werd gefokt.

Frontier ASK (v. Favorit ASK) – Foto: Rick Helmink

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook