Ga naar hoofdinhoud

Feest voor 30-jarige Concorde

Gebroeders Bosch, Henk Nijhof en Kees van den Oetelaar waren 28 jaar eigenaar van Concorde.
Kees van den Oetelaar organiseert vanavond een feest ter ere van de verjaardag van stempelhengst Concorde, die eerder deze maand de respectabele leeftijd van 30 jaar bereikte. Iedereen is welkom op het feest met een presentatie van een groot aantal hengsten, waaronder Genius (v. Baloubet du Rouet), kampioen van de hengstenkeuring in Den Bosch.


De Voltaire-zoon is van enorme invloed geweest op de fokkerij en het succes van de Nederlandse springpaarden. Voordat Concorde van zich liet spreken als topvererver, maakte hij zelf als springpaard furore. Concorde sprong niet alleen geweldig maar gaf zijn springtalent ook door. In zijn actieve dekperiode kwamen uit iedere jaargang meerdere opvallende 1.60m-springpaarden voort. Maar liefst ruim 150 KWPN-geregistreerde nakomelingen staan als internationaal springpaard te boek, daarvan heeft de helft Grand Prix achter zijn of haar naam staan. In 2003 kwalificeerden maar liefst vier nakomelingen van deze hengst zich voor de Wereldbekerfinale in Las Vegas.

Gebroeders Bosch, Henk Nijhof en Kees van den Oetelaar zijn al 28 jaar eigenaar van Concorde. Concorde bewoont al jarenlang een stal bij de familie Nijhof in Geesteren. Hij dekt zelf niet meer maar er is nog wel diepvriessperma van hem beschikbaar. Hij zal zelf niet in de ring verschijnen tijdens het feest.

Bron: Horses

Eén reactie op “Feest voor 30-jarige Concorde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.