Ga naar hoofdinhoud

Fenix laat alle hengsten achter zich bij Pavo vijfjarigen

Fenix, Winnaar Pavo Cup 5-jarigen 2015

De ruin Fenix, onder het zadel van Emmelie Scholtens bleek oppermachtig bij de Pavo Cup voor vijfjarigen. In de halve finale scoorde de Vivaldi-zoon met 91 punten al de hoogste score, in de finale konden juryleden Mariëtte Sanders en Arie Hamoen een totaal van 92 punten kwijt. Met louter negens en tweemaal een 9,5 --voor galop en harmonie-- beleefde Fenix een klinkende overwinning.

“Hoe doe je het iedere keer toch weer!”, vroeg Sanders hardop aan Emmelie Scholtens, “We hebben met veel plezier naar de verrichtingen van Fenix gekeken. De harmonie spatte er van af!”

Met Ferdeaux als laatste starter bleef tot het allerlaatste moment spannend in de Pavo Cup. De KWPN-goedgekeurde hengst maakte het onder het zadel van Kirsten Brouwers –die in totaal vijf paarden in de finale had lopen– een week na Verden nog steeds een geweldige indruk en met negens en één 9,5 (voor de galop) had hij een totaal van 91 punten in zijn laatste Pavo-optreden.

De derde plaats was met 88 punten voor Four Legends KS die na afloop van de Pavo Cup tevens een uitnodiging kreeg voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. Onder Marieke van der Putten kreeg de Wynton-nakomeling negens voor de draf, galop en harmonie.

Five Star, onder het zadel van zijn amazone Kirsten Brouwer toonde een harmonieuze verrichting met negens voor de draf en galop en driemaal een 8.5 voor de stap, harmonie en zijn aanleg als dressuurpaard. Als kritiekpuntje had de jury dat hij zich wellicht íets flitsender had mogen tonen.

Vijfde werd Franklin die op het scherpst van de snede werd voorgesteld door Severo Jurado Lopez. Ook deze Verden-ganger mocht negens laten noteren voor de draf en galop, maar toonde iets teveel spanning in de stap.

Filegra was op plaats zes de eerste merrie in de uitslag. Deze Zhivago-dochter werd op een vriendelijke en ontspannen manier voorgesteld door Gerdine Maree, en kreeg een negen voor haar mooie stap.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Pavo Cup vijfjarigen

Klik hier voor een foto-impressie van de Pavo Cup vijfjarigen

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook