Ga naar hoofdinhoud

HC Klasse Z/ZZ: Finale voor Everto, Blom’s Ever Blue wint competitie

Ever Blue en Mitchel Sonneveld. Foto: Melanie Brevink

Als tweede starter in de barrage van de Klasse Z/ZZ reed de Ierse stalruiter van Egbert Schep, James Gilmartin, binnen met Everto (v. Harley VDL). De bruine hengst van Mario Everse ging razendsnel door het barrageparcours en maakte het nog even spannend door twee keer een balk aan te tikken. Beide balken bleven in de staanders liggen en de tijd van 41.27 seconden kon geen enkele combinatie inhalen. De competitiezege was voor Blom's Ever Blue (v. Zirocco Blue VDL). 


De zege in de competitie was een wedstrijd tussen Edinburgh (v. Vleut) en Blom’s Ever Blue (v. Zirocco Blue VDL), die beide in de tussenstand met respectievelijk 52 en 58 punten een flinke voorsprong op de concurrentie hadden.

Uiteindelijk ging Blom’s Ever Blue er met de zege vandoor met een foutloze rit en kon Rinus Blom – sponsor van de hengstencompetitie – de prijs aan zijn eigen stalruiter Mitchel Sonneveld uitreiken. Sonneveld reed Blom’s Ever Blue op safe rond en kwam in 44.67 seconden foutloos over de streep. Daarmee was het duo derde in de finale.
Sonneveld hoefde ook niet meer te haasten omdat Edinburgh een weigering had onder Kristian Houwen. Houwen begon razendsnel aan het barrageparcours, maar kwam op de KWPN-oxer niet goed uit en Edinburgh bleef staan.

De tweede plaats in de finale ging naar Entertainer (v. Warrant), die met Pieter Keunen in 43.32 seconden zonder fouten over de streep kwam.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook