Ga naar hoofdinhoud

Finale zevenjarigen brengt weinig spanning *video*

Mario Wilson Fernandes met Bronco M (v. Quasimodo Z)
De finale om de Vion Cup voor zevenjarige springpaarden bracht vanmiddag weinig spanning. Slechts drie deelnemers bleven foutloos in het selectieve basisparcours en de verschillen in plaatsingspunten lagen dusdanig ver uit elkaar dat laatste starter Mario Wilson Fernandes – stalruiter van Leon Thijssen – zijn Bronco M (v. Quasimodo) eigenlijk niet meer hoefde te starten om de zege in de einduitslag te pakken. 

De eer van de goedgekeurde KWPN-hengsten, die vandaag bij de vijf- en zesjarigen schitterden door afwezigheid, werd nog enigszins hoog gehouden bij de zevenjarigen door Bugatti VDL (v. Silverstone). Met Marcel de Boer in het zadel haalde hij de barrage. Daar zorgde een foutje ervoor dat hij derde werd, zowel in de eind- als de daguitslag.

Tweede in de finale werd Bentley M (v. Cardento) met Bjorn Egberink, die overigens de zege pakte in de finale bij de zesjarigen, in het zadel.

In de einduitslag staat Bravo Liefhebber (v. Colino) met Dave Maarse tweede. Zij maakten vandaag in het basisparcours een dure fout, maar door de toppositie dankzij de goede prestaties in de kwalificatierondes was er toch nog de tweede plaats. Vierde werd Bas HDH (v. Larino) met Bianca Schoenmakers, die eveneens een fout maakte in het basisparcours.

Klik hier voor een video van Mario Wilson Fernandes en Bronco M in de Vion Cup.

Klik hier om alles te lezen over de KWPN Paardendagen. 

Bugatti VDL (v. Silverstone) met Marcel de Boer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.