Ga naar hoofdinhoud

Finalisten Kampioenschap jonge dressuurpony’s bekend

Foto Lonneke Ruesink

Op zaterdag 26 juli zijn de laatste twee selectiewedstrijden van de KNHS-Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s verreden in Ermelo en Tolbert. De finalisten die mogen strijden in de categorieën voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpony’s tijdens de finale op 23 augustus in Kootwijk zijn nu bekend.  

In Tolbert zagen juryleden Trudi Houwen en Herman Smit nette combinaties voorbij komen die werden beloond met hoge punten. Bij de zesjarige pony’s ging de winst naar Goldwin’s Hoeve’s Movie Star (v. Hagelkruis Valentijn) met Marten Luiten. Deze combinatie reed vorig jaar ook mee in de finale voor de vijfjarigen en eindigde toen als vijfde. In Tolbert behaalden ze een nette score van 83 waarmee ze zich ook dit jaar hebben verzekerd van een finaleplaats. De hoogste dagscore was voor Airr’s Golden Delight (v. FS Golden Moonlight) met Mirte Hensema. Zij kregen een puntentotaal van 85,5 en hun zullen we ook terugzien in de finale. De rubriek voor vierjarige dressuurpony’s werd gewonnen door Jonker’s Jort (v.Klein Roderijs Cocktail) onder het zadel van Joëlle de Vries.

Op het Nationaal Hippisch centrum in Ermelo organiseerde het New Forest stamboek zaterdag 26 juli ook een selectiewedstrijd. Bij de vierjarigen liet Hoppenhof’s Mambo zich met Isabel Lienesch (v.Melle Wiebert) het beste zien en met een puntentotaal van 77 wonnen ze de rubriek. Net als in Lunteren scoorde Brouwerij’s Percival (v. Orchard Red Prince) met Sanne van der Pols in de rubriek voor vijfjarigen 80 punten wat de hoogste dagscore en de winst in de rubriek opleverde. De overwinning bij de zesjarige dressuurpony’s was voor Brummerhoeve’s Surprise (v. Brummerhoeve’s Boss) met Francis Jansen.

De competitiefinale zal plaatsvinden op 23 augustus in Kootwijk.

Klik hier voor een overzicht van alle geselecteerden voor de finale.

Bron: Horses/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook