Ga naar hoofdinhoud

Flanders Embryo Auction sluit aan op behoefte Arabische ruiters

Flanders Embryo Auction, Sharjah, Wendy Scholten
Flanders Embryo Auction in Sharjah 2017. Foto Wendy Scholten

Na de unieke start van de Flanders Embryo Auction op de Sharjah Equestrian & Racing Club vorig jaar, worden er op vrijdag 9 februari opnieuw embryo’s geveild met de beste springgenen ter wereld. Onder de twintig embryo’s zit bijvoorbeeld een Casall uit de befaamde olympische springmerrie Valentina van ‘t Heike van Jos Lansink.

De Belgen Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts maakten een voorselectie van bijna veertig embryo’s en presenteerden de lijst in de Verenigde Arabische Emiraten. “Daar hebben ze zelf een selectie gemaakt welke embryo’s ze het meest interessant voor zichzelf en hun klanten vinden en daar kunnen we ons helemaal in vinden. Ze kennen toch echt veel van de afstammingen en de paarden die in de sport presteren”, vertelt Luk Van Puymbroeck.

Uniek fokmateriaal
De Sharjah Equestrian & Racing Club, nabij Dubai, wil haar leden de kans bieden om uniek fokmateriaal uit België te kopen om in de toekomst een belangrijke rol te spelen in de professionele springsport. De behoefte aan jonge paarden wordt steeds groter, vertelt Sultan Mohammed Khalifa Al Yahya’ie die de scepter zwaait op de rijclub.

“De echt heel goede paarden zijn niet te koop en als ze dat wel zijn, zijn ze extreem duur. De ruiters willen steeds vaker jonge paarden die ze zelf kunnen opleiden. Wat dat betreft sluit de embryoveiling daar goed op aan. Ze moeten wel opgroeien in Europa omdat ze hier te weinig groeien door gebrek aan gras met vitamins en mineralen, maar daarna kunnen ze hier uitstekend opgeleid worden. De veiling afgelopen jaar was zeer geslaagd.”

Indrukwekkende collectie
Ook de nieuwe collectie is indrukwekkend met embryo’s die zeer nauw verwant zijn aan topspringpaarden als Big Star, Arko III, Itot du Chateau, Quickly de Kreisker en Coriana van Klapscheut. Populair zal ook de Untouchable x Randel Z zijn, die uit dezelfde moeder komt als Gunder (v. Thunder van de Zuuthoeve), LGCT-finalewinnaar in Doha 2017 met Bassem Hassan Mohammed uit Qatar.

Telefonisch meebieden tijdens de embryoveiling is mogelijk. Clipmyhorse.tv zendt de veiling live uit vanuit Sharjah.

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant – Flanders Foal Auction

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook