Fleau de Baian aangewezen voor vijfdaagse test

Cat.nr 645 Fleau de Baian v Jazz x Ulft. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Adelinde Cornelissens Lichte Tour-hengst Fleau de Baian (Jazz x Ulft), de volle broer van Parzival, werd in december op de eerste bezichtiging direct doorverwezen naar de derde bezichtiging. In Den Bosch bleef de hengst van Cornelissen en Gerard Korbeld vanwege een dik been afwezig. Vandaag was er na een rondje in draf en stap op de KWPN attestkeuring in Ermelo alsnog een aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek. 

Voor de reeds AES en Oldenburgs goedgekeurde Fleau de Baian is dat de vijfdaagse karaktertest. Zoals beschreven in het selectiereglement hengsten dressuur hoeven acht jaar en oudere hengsten alleen op karakter en stalgedrag beoordeeld te worden.


Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.