Ga naar hoofdinhoud

Flevoland: Bijna allemaal Sollenburg wat de klok slaat

De centrale keuring van Flevoland was vooral veel van hetzelfde, maar dan in positieve zin: bij de driejarige springpaarden bestond de top drie namelijk uit dochters van Arezzo VDL. Bij de driejarige dressuurpaarden stond voor het derde jaar op rij een merrie van stoeterij Sollenburg op kop.


Voor de dressuurpaarden stond als jury in de baan Marian Dorresteijn. Zij werd als voorzitter geflankeerd door Henk Dirksen en Dirk Reijne. Unaniem kozen zij als kampioen bij de driejarige dressuurmerries; Gardenia Sollenburg (v. Vivaldi uit de Tetti-stam) van Adri Zekveld uit Almere. Haar één jaar oudere volle zus, Florence Sollenburg verdiende ’s morgens tijdens de selectie voor de Pavo Cup al een doorverwijzing naar de halve finale in Ermelo. Deze charmante Gardenia Sollenburg draafde op overtuigende wijze naar een ticket voor de NMK. Hetzelfde gold voor haar stalgenoot, het winnende dressuurveulen, Johanna Sollenburg (v. Charmeur).

Eerste in de rubriek vier tot en met zevenjarige stermerries werd Damanche-STR. Deze merrie uit de moederlijn van het bekende Grand Prix-paard Parzival is gefokt bij J.B.J.M. Streppel uit De Wilp en staat geregistreerd bij L. de Vos uit het Noord-Hollandse Ankeveen en is derhalve geen Flevolands’ paard. Gardenia moest het in de strijd om de kampioenstitel van Flevoland opnemen tegen de nummer twee uit deze rubriek, Fashsion. Deze royaal ontwikkelde vos is een dochter van Belissimo uit de prestatie keurmerrie, Unassion (v. Krack C). Zij is gefokt bij de familie Van der Oord in Schoorl en staat geregistreerd bij H.J Kamphuis in Dronten. Beide merries gaven elkaar weinig toe, maar de jury koos uiteindelijk voor Gardenia.

Driemaal Arezzo VDL

De nummers 1, 2 en 3 bij de driejarige springpaardmerries hadden alle drie Arezzo VDL als vader. Kampioen werd de fraai gelijnde Glinn (uit Laudate ster v. Goodtimes) van Wim van Gurp uit Luttelgeest. Ze scoorde voor haar exterieur 80 punten en voor het springen 75. Omdat de eis voor deelname aan de NMK bij de springgerichte merries minimaal 80 punten is voor het springen, kon de mooie vos helaas niet afgevaardigd worden naar Ermelo. Het kampioensveulen in deze richting, Jackpot (v. Durango VDL uit de moederlijn van Durango VDL en onder andere 1.60m paard Luikka) wist met zijn optreden wel een doorverwijzing te bemachtigen. Dit goed ontwikkelde hengstveulen is gefokt en staat geregistreerd bij Duofarm BV in Rutten. Edelvrouw II (uit de lijn van Lancelot en Farfan M) is gefokt bij Anrike Trip-van IJzeren op Terschelling en staat nu geregistreerd bij Margriet Gnodde uit Emmeloord. De Numero Uno-dochter draafde op makkelijke wijze naar de overwinning bij de vier tot en met zevenjarige merries. In de strijd om de Flevolandse titel moest ze het toch afleggen tegen Glinn. Overigens boekte Margriet een dubbel succes, want het merrieveulen uit Edelvrouw II, Jade van Edelvrouw II (v. Harley VDL) werd in Emmeloord tweede in de rubriek merrieveulens springgericht en mag naar de Nationale Veulenkeuring. De springpaarden werden beoordeeld door Cor Loeffen, Petro Trommelen en Henk Dirksen.

Zes paarden voor de halve finale

Naast de keuringsrubrieken was er in het ochtendprogramma tevens een kwalificatie voor de halve finale van de Pavo Cup. Jury Gert van den Hoorn en Adriaan Hamoen konden een stel fijne paarden aanwijzen. Bij de vierjarigen verdienden vier paarden het startbewijs voor Ermelo. Met 85 punten mocht Forty (v. UB40) met Jennifer Sekreve in het zadel als eerste opstellen. De donkere blikvanger is geboren bij familie Van Winden in Pijnacker en staat geregistreerd bij paardencentrum De Dalhoeve in Wamel en Johan Hamminga in Elspeet. De hengst is bij het NRPS goedgekeurd. Bij de vijfjarigen mochten er twee door, daarvan kreeg El Paso (Wynton x Flemmingh) met Vai Bruntink op zijn rug de hoogste punten, namelijk 79. De vosruin is gefokt en staat geregistreerd bij de familie Hoogeslag in Haarle-Hellendoorn en is de halfbroer van Vai’s ZZ-Zwaar paard Chardonnay.

Bron KWPN.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook