Ga naar hoofdinhoud

Flink aantal hengsten afwezig op tweede verrichtingsdag NRPS

Escobar (v. El Capone) - Foto: Jacquelien van Tartwijk

Op de tweede beoordelingsdag van het NRPS verrichtingsonderzoek bleven maar liefst zes hengsten afwezig. Daaronder Bacardi JK (v. Breezer), die ook al niet verscheen op de eerste beoordelingsdag. Ook de opvallende Escobar (ex. Jimmy Hoffa v. El Capone) was afgelopen maandag afwezig in Ermelo.

Nadat Escobar op de KWPN herkansing/zadelpresentatie de deksel op zijn neus kreeg, werd hij aangekocht door Ad Valk en Joop van Uytert. Die laten de hengst het NRPS verrichtingsonderzoek  lopen en toonden hem vorige maand op de eerste verrichtingsdag.

Uitstel Bacardi

Voor Bacardi JK is uitstel aangevraagd. Het NRPS heeft de verwachting dat hij het onderzoek volgend jaar compleet kan doorlopen.

Afwezige hengsten

Naast Escobar en Barcadi JK waren verder de dressuurhengsten All You Want  (v. Apache) en Stiffelio (v. San Amour I) en de springhengsten Novak (v. Nabab de Reve) en Collistar (v. Catoki) voor deze tweede verrichtingsdag afgemeld.

Zes dressuurhengsten

In totaal werden maandag zes dressuurhengsten gepresenteerd aan de NRPS-jury: Especial (v. Everdale), Painted Pride (v. Painted Black), Jason (v. Johnson),  Florance (v. Fürstenball), Winston (v. Wynton) en Brad Pitt (v. Brandon).

Drie springhengsten

De getoonde drie springhengsten zijn: Quebec (v. Qlassic Bois Margot),  Ingar Endy VDE (v. Cardento) en Dencognito V (v. Dakar VDL).

De derde verrichtingsdag is op 13 november. Op 12 en 13 januari doen de hengsten eindexamen.

Klik hier voor meer informatie over het NRPS-verrichtingsonderzoek

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/NRPS

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook