Ga naar hoofdinhoud

Duits bedrijf stopt, flink aantal paarden in de verkoop

Vandine W (v. Athlet Z) sprong op 1.40-niveau en wordt geveild met een veulen van Cristallo I.
De Duitse stoeterij Energiehof van de familie Knoop in Püsselbüren houdt op met bestaan. Een flink aantal interessant gefokte paarden, tig koetsen, 18 runderen en de inboedel worden daarom op 24 juni geveild. Een groot deel van de te veilen paarden stamt af van bekende hengsten als Belissimo M, Damon Hill, De Niro, Donnerhall, Florencio, Johnson, Cristallo I, Athlet Z en Libero H

Veel van de paarden van de stoeterij zijn KWPN-gefokt. Zo wordt de veiling geopend met de merrie Amanda (Amati x Belisar) en haar nakomelingen van Belissimo M, Ultimo, Sorento, Zhivago en  Damon Hill. Verder komen er dressuurpaarden van Sorento (2), Johnson (2), Zhivago,  Firestone (3) en directe Donnerhall-dochter Dollargirl met haar veulen van Grand Galaxy Win T onder de hamer. Dat geldt ook voor de fokmerries Coco Chanell (v. Florencio I, dragend van Johnson) en Datura (De Niro x Matrose) met een veulen van Firestone.

Bij de springpaarden wordt onder andere de 1.40m-merrie Vandine W (Athlet Z x Libero H) met haar veulen van Cristallo I geveild. Ook de merrie Angie (Libero H x Gecko) wordt, dragend van Cristallo I, geveild. Daarnaast komen jonge nakomelingen van Chaman, Christoph Columbus en Zambesi in de veiling.

Verder komen ook enkele pony’s, onder andere van FS Champion de Luxe en Der Feine Lord AT, onder de hamer van veilingmeester Volker Raulf. Naast de levende have (ook rundvee) worden ook zo’n veertig koetsen, stalgerei, een vrachtwagen, stallen, een stapmolen en andere inventaris geveild.

Klik hier voor de veilingcatalogus van de paarden. 

Klik hier voor de veilingcatalogus van de koetsen. 

Klik hier voor meer informatie over de veiling. 

Klik hier voor meer foto’s. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Mennraths

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.