Ga naar hoofdinhoud

Fokker Chiara en Chesall Zimequest veilt paardenstapel

Günter Schüder - Foto: Mennraths

Eén van 's werelds succesvolste fokkers van springpaarden houdt er mee op. De 71-jarige Günter Schüder, fokker van onder andere Ludger Beerbaums Chiara en Simon Delestres Chesall Zimequest, veilt daarom zijn gehele paardenstapel. 29 merries, 15 hengsten en een ruin (van veulen tot oudere paarden) komen op 29 september onder de hamer. 

De droge zomer en het feit dat Schüder geen opvolging heeft, hebben de fokker doen inzien dat het mooi geweest is. De Holsteiner fokker, die al eens geëerd werd met de Landgraf I-prijs als fokker van het jaar, fokte onder andere met de stammen 1120 (naast Chiara en Chesall, fokte hij uit die stam ook Toni Hassmanns La Zarras), 5054 en 4294. Uit die stammen worden op 29 september ook paarden verkocht.

Bekijk hier de catalogus van de veiling

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook