Fokker Cornet Obolensky verkoopt laatste fokmerrie

Cornet Obolensky onder Marco Kutscher Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De fokker van de befaamde hengst Cornet Obolensky stopt vanwege zijn leeftijd met het fokken van paarden. Thierry Degraeve: ’Ik ben net 70 jaar geworden en en vind het nu tijd om te stoppen’, zei hij afgelopen weekend tijdens de Horseman eliteveiling in het Belgische Azelhof.

Degraeve verkocht zijn laatste fokmerrie op de veiling, Kornetta D’Heyboght , een dochter van Cornet Obolensky x Cassini I. De merrie kreeg dit jaar een veulen van For Pleasure en is drachtig van Diamant de Semilly. De Belgische fokker werd tijdens de veiling in het zonnetje gezet en het publiek nam afscheid van hem. Degreave fokte zijn paarden onder de naam Windows van het Costersveld.

Thierry Degraeve begon ooit in de drafsport en maakte vervolgens de overstap naar springpaardenfokkerij. Dat deed hij niet onverdienstelijk, want behalve Cornet Obolensky fokte hij bijvoorbeeld ook Vivaldi van het Costersveld, die met Roger Yves Bost in het zadel op het hoogste niveau sprong.

Bronnen: Horseman.be

Paardenkrant/Horses.nl

Lees ook

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.