Ga naar hoofdinhoud

Fokker ‘De Paulstra’-paarden overleden

De bekende Franse fokker Robert Gaudichau-Paulsen, grondlegger van de De Paulstra-fokkerij, is op 89-jarige leeftijd overleden. Gaudichau-Paulsen was tevens de initiatiefnemer van de Grande Semaine de Fontainebleau waar de keuringen en de springfinales van de Franse paarden worden gehouden.

De grootste bekendheid verwierf Robert Gaudichau-Paulsen als fokker van de ‘de Paulstra’-paarden. Mirage de Paulstra was de eerste die op de stoeterij in het midden van Frankrijk werd geboren en onder Michel Pelissier kampioen van Frankrijk werd. Daarna volgden nog veel topspringpaarden en hengsten. De bekendste hengst uit de fokkerij is wel Qredo de Paulstra. De zoon van Galoubet A won onder meer de Grand Prix van Bordeaux. Qredo de Paulstra heeft verschillende goedgekeurde hengsten gebracht, waaronder Quattro B en Inferno die bij het KWPN hun dekbrevet kregen. Met z’n 34 jaar staat hij nog steeds op Nationale Stoeterij van Saint-Lô.

Robert Gaudichau-Paulsen was tevens een van de initiatiefnemers van de Grande Semaine in Fontainebleau. In de eerste week van september vinden hier alle keuringen plaats en de finales van de rubrieken voor jonge springpaarden.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/L’Eperon 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook