Ga naar hoofdinhoud

Aandoening Don Martillo erfelijk, Gut Lonken biedt fokkers gratis test aan

Gut Lonken heeft bekend gemaakt dat voormalig wereldkampioen Don Martillo (Don Juan de Hus x Benetton Dream FRH) lijdt aan een erfelijke aandoening. In een verklaring geeft het hengstenstation aan nog geen duidelijkheid te hebben over de precieze oorzaak van de afwijkende bewegingsafloop bij de hengst.

In maart dit jaar maakte Mario von Depka van Gut Lonken, mede-eigenaar van Don Martillo, openbaar dat de hengst zou lijden aan kramperigheid en trok de hengst terug uit de fokkerij. Niet lang daarna ging fokker en mede-eigenaar Axel Windeler de strijd met Von Depka aan. Volgens Windeler zou Don Martillo niet aan kramperigheid, maar aan een langdurig, maar behandelbaar neuromusculair lijden.

Gratis test

Nu, een aantal maanden later, laat Gut Lonken weten dat de hengst nog niet fit is. Zijn bewegingsstoornis blijkt voor vijftig procent erfelijk te zijn. Om die reden biedt het hengstenstation fokkers een gratis test aan voor hun nafok van Don Martillo. De stoornis bij Don Martillo uit zich in een overmatige lift in het achterbeen.

Lees ook:
Wereldkampioen Don Martillo uit fokkerij door kramperigheid
Axel Windeler: ‘Don Martillo heeft géén kramperigheid’
Fokker en mede-eigenaar Don Martillo verstuurt brief aan fokkers

Bron: Reiter Revue

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook