Ga naar hoofdinhoud

Omstreden KNHS-regel over starten drachtige merries wordt aangepast

In het vorige week gepubliceerde nieuwe Algemeen Reglement van de KNHS stond een artikel dat voor veel opschudding zorgde: drachtige merries mogen vanaf 4 maanden dracht niet meer gestart worden. Dat artikel wordt nu, na veel protest, aangepast.

De KNHS meldt dat artikel 4.9.a (zie onder) zo werd opgesteld om de KNHS-regels gelijk te trekken met die van de FEI. “Voor de gezondheid en het welzijn van het paard kunnen er zeker nog wedstrijden gereden worden tot een heel eind verder in de dracht in de breedtesport. De FEI reglementen gelden voor een ander niveau en andere omstandigheden”, aldus de KNHS

Voor breedtesport niet logisch

“Voor de hoge niveaus die onder de FEI regels vallen in het kader van reglementen en waarbij de merries zwaarder belast worden en ook veel moeten reizen, is vier maanden wel logisch. Voor de breedtesport niet. Daarom wordt het artikel aangepast.”

Artikel 4.9a Algemeen Reglement KNHS

Merries langer dan 4 maarden drachtig en merries met een veulen jonger dan 4 maanden aan de voet mogen niet deelnemen aan wedstrijden of andere zware inspanning vragende activiteiten.

Bron: KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook