Ga naar hoofdinhoud

Cardento opnieuw hengst van het jaar in Zweden

Cardento. Foto: HorseTelex
De onlangs overleden hengst Cardento (v.Capitol I) is afgelopen weekend voor de achtste keer uitgeroepen tot hengst van het jaar op de Zweedse hengstenkeuring in Flyinge. Een historische prestatie voor deze uitzonderlijke hengst.

Wiepke van de Lageweg kocht de Holsteiner op jonge leeftijd, maar het paard werd in Nederland in eerste instantie tevergeefs voorgesteld bij het KWPN. Van de Lageweg stuurde de hengst naar Zweden en daar presteerde hij uitzonderlijk in de sport en fokkerij. Met Peter Eriksson won Cardento 3 keer teamzilver voor het Zweedse team. Als Grand Prix-springpaard keurde het KWPN de hengst alsnog goed.

Dekcarrière in Zweden

De hengst verbleef het grootste deel van zijn dekcarrière in Zweden en bracht hier een imposant nalatenschap van nakomelingen voort. 87 van zijn kinderen hebben op 1.60 m niveau gesprongen. Ook in Nederland liet de hengst zijn sporen achter. Een voorbeeld hiervan is  verrichtingstopper Grand Slam VDL, die door Alex David Gill inmiddels internationaal op 1.40 m niveau wordt uitgebracht.

Bekijk hier het nakomelingenoverzicht op HorseTelex

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.