Ga naar hoofdinhoud

Coupe de Coeur terug in Duitsland

Coupe de Coeur met Ludger Beerbaum Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

De succesvolle 22-jarige schimmelhengst Coupe de Coeur (v. Calido I) heeft zijn box weer ingenomen op het Beierse Landgestüt Schwaiganger. De Holsteiner was daarvoor gestationeerd op het Zweedse Gestüt Lövsta Stuteri. De hengst heeft een enorme carrière met Ludger Beerbaum en René Tebbel achter de rug. De door Joop van Uytert ontdekte schimmel heeft ook vele succesvolle nakomelingen voortgebracht.

Coupe de Coeur werd als tweejarige in Holstein ontdekt door Joop van Uytert. Hij haalde hem naar Nederland en kreeg hem goedgekeurd bij het NRPS onder de naam Calidos. Kyra Swelheim leidde de hengst op tot en met Z-niveau. Toen Coupe de Coeur zes was, verkocht Van Uytert hem aan de vader van René Tebbel.

Tebbel boekte grote successen met de schimmel en werd onder andere twee keer Duits kampioen. In 2008 schafte Madeleine Winter-Schulze de hengst aan voor Ludger Beerbaum. Beerbaum nam aanvankelijk zelf de teugels over.

Carrière met stal Beerbaum

In 2011 plaatste het paar zich voor de wereldbekerfinale in Leipzig. In datzelfde jaar werd de Holsteiner met Beerbaum voor de derde keer Duits kampioen. Beerbaum gaf de teugels over aan Henrik von Eckermann. De Zweed maakte op het EK in Madrid in 2011 deel uit van het Zweedse team met Coupe de Coeur.

Succesvolle kinderen

De hengst is met elf goedgekeurde zonen en talloze geprimeerde merries succesvol in de fokkerij. Coupe de Alb (v. Coupe de Coeur) wordt uitgebracht op het hoogste niveau door Marian Müller. Comanche werd in de internationale sport gereden door Meredith Michaels Beerbaum en Markus Beerbaum.

Bron: Horses.nl/St Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook