Ga naar hoofdinhoud

FN-statistieken: fokkerij gestegen, wedstrijdsport gedaald

De Duitse paardensportfederatie FN heeft de cijfers van 2018 van de wedstrijdsport en fokkerij in Duitsland bekend gemaakt. De cijfers van de fokkerij zijn positief, maar de getallen rondom de wedstrijdsport zijn minder rooskleurig.

Het aantal wedstrijden is het afgelopen jaar met 1,22 procent afgenomen ten opzichte van 2017. Volgens de FN directeur Friedrich Otto-Erley zijn de getallen te verklaren. ”Het aantal landelijke kleine wedstrijdorganisaties is de afgelopen jaren duidelijk afgenomen. Volgens onze berekeningen biedt in totaal nog één derde deel van alle rijverenigingen wedstrijden aan. Dat het totaal aantal wedstrijden constant is gebleven is te danken aan de professionele nieuwe wedstrijdaccommodaties, waar meer dan 5 tot 10 wedstrijden paar jaar worden verreden.”

Afname deelnemers

De FN vindt de afname van de wedstrijdstarts zorgelijk. In 2018 waren er net zo veel deelnemers als 10 jaar geleden.

Positieve fokkerijcijfers

In Duitsland zijn de cijfers van de dekaantallen, de nieuw geboren veulens en de ingeschreven fokmerries in 2018 gestegen. In 2017 waren er 80.416 merries van alle rassen geregistreerd en in 2018 waren dit er 81.140. Het aantal dekkingen groeide met 0,5 procent, van 44.978 naar 45.202 en er werden 3,2 procent meer veulens geboren in 2018 ten opzichte van 2017.

Bron: St-Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook