Ga naar hoofdinhoud

Fokkers Geesje en Tinus Naber: ‘Zeven ton voor je fokproduct is geweldig!’

Exclusief
Charming Lady. Foto: Excellent Dressage Sales

Een geweldig fokkerssucces voor het echtpaar Geesje (79) en Tinus (82) Naber uit Vredenheim. Op de Excellent Dressage Sales kwam hun fokproduct Charming Lady (Painted Black x Krack C) onder de hamer en werd daar afgeslagen voor de topprijs van 700.000 euro.

Geesje en Tinus Naber verkochten Charming Lady als veulen aan Harold en Katja Renken. Katja Renken-van der Lubbe leidde de merrie op waarna Jeanine Nieuwenhuis vorig jaar de teugels overnam en successen boekte in de Grand Prix U25.

Verrassing

“We hadden afgelopen zaterdag de livestream van Clipmyhorse van onze laptop naar de TV gezet om de veiling te kijken en ineens zagen we een Charming Lady. Maar oké, er zijn zoveel paarden met dezelfde naam. Toen we de afstamming zagen realiseerden we pas dat het de door ons gefokte Charming Lady was. Dat was echt een verrassing”, vertelt het echtpaar Naber. “We wisten wel dat familie Renken Charming Lady wilde verkopen maar niet dat ze in de veiling kwam.”

Fantastisch

En zo zag het echtpaar op televisie dat hun fokproduct voor een topprijs werd afgeslagen. “We hebben Charming Lady natuurlijk als veulen verkocht maar zeven ton voor je fokproduct is geweldig! Probeer zo’n prijs maar eens te krijgen. Fantastisch toch”, zeggen de trotse fokkers.

Goedgekeurde hengsten

Het echtpaar Naber is al ruim veertig jaar actief in de fokkerij en fokte meerdere goedgekeurde hengsten. Daaronder de KWPN-hengsten Foundation (United x Jazz) en Redford (Krack C x Ferro). Ook de in Mecklenburg goedgekeurde Johnny Depp (Bordeaux x Jazz) zag het levenslicht in Vredenheim. Naber verkocht hem als veulen aan Joop van Uytert en onder echtgenote Renate van Uytert – van Vliet is de hengst enorm succesvol in de sport.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook